Airbrush make-up

Airbrush make-up

Airbrush make-up

Tijdens de opleiding “Airbrush make-up” leert u hoe u huidverf vernevelt, om een zo natuurlijk mogelijke make-up aan te brengen. Hoewel veel mensen airbrushen associëren met het spuiten van verf op voorwerpen, speelt deze techniek ook een belangrijke rol in ons vak om overledenen zo goed mogelijk te verzorgen.

De airbrush make-uptechniek is zeer geavanceerd en biedt veel voordelen voor de verzorging van overledenen. Door gebruik te maken van deze techniek creëren we een natuurlijk effect, waardoor vervelende verkleuringen bijna onzichtbaar zijn. Bovendien maakt de techniek het mogelijk om overledenen tot op de laatste dag van de opbaring ‘bij te werken’. Zelfs voor overledenen waarbij geen huidcontact meer mogelijk is, biedt de airbrush make-uptechniek camouflagemogelijkheden.

Een professionele verzorging maakt u af met een goed verzorgde make-up of camouflage. De Airbrush techniek helpt u daarbij. Oók als er geen huidcontact meer mogelijk is.

3 dagen
Locatie in overleg

Waarom Docendo?

 • Erkend & gerenommeerd
 • Innovatief & trendsettend
 • Vakprofessionals & branchekennis
 • Praktijkgericht & mensgericht

Airbrush make-up

De meeste mensen denken bij airbrushen aan het spuiten van verf op voorwerpen. Maar ook in ons vak speelt deze techniek een belangrijke rol om overledenen zo goed mogelijk te verzorgen. Tijdens de cursus ‘Airbrush make-up’ leer je hoe je huidverf vernevelt om een zo natuurlijk mogelijke make-up aan te brengen. 

De verfijnde airbrush make-up-techniek biedt veel voordelen. Zo zorgt het voor een natuurlijk effect en helpt het om vervelende verkleuringen op haast onzichtbare wijze te camoufleren. Daarnaast maakt airbrush het mogelijk om overledenen tot op de laatste dag van de opbaring ‘bij te werken’. De techniek biedt zelfs camouflagemogelijkheden voor overledenen waar geen huidcontact meer mogelijk is.  

 

Een professionele verzorging maak je af met een goed verzorgde make-up of camouflage. De Airbrush techniek helpt je daarbij. Oók als er geen huidcontact meer mogelijk is.

3 dagen
Locatie in overleg

Airbrush make-up

Voor wie is de cursus geschikt?

De cursus “Airbrush make-up” is geschikt voor:

 • Overledenenverzorgers
 • Uitvaartverzorgers
 • Medewerkers in een rouw- of uitvaartcentrum

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op

Contact opnemen

Inhoud en methode

Tijdens deze driedaagse training werken we met de double-action airbrushtechniek, waarbij we een compressor en airbrushpistool gebruiken om een zeer fijne nevel aan te brengen. U ontvangt tijdens de training een combinatie van uitleg, demonstratie en praktische trainingen. Hierdoor krijgt u als deelnemer voldoende gelegenheid om de techniek in de praktijk te oefenen.

In de cursus “Airbrush make-up” komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Uitleg over de diverse soorten materialen, zoals het airbrushpistool, de compressor en de diverse huidverfsoorten
 • Veilig werken op de werkplek en de gezondheid van de deelnemer
 • Hoe u het materiaal onderhoudt en het airbrushpistool gebruikt
 • Ondertonen en huidtonen van de overledene identificeren en de kleuren hierop afstemmen
 • De verschillende soorten huidverf
 • Toepassing van de techniek (eerst tweedimensionaal, vervolgens driedimensionaal)

Vragen over de opleiding?
Neem contact met ons op

Contact opnemen
Deze opleiding wordt gepland bij voldoende aanmeldingen of als incompany training
Back To Top